Tuesday, June 11, 2013

HOW TO MONITOR KETONES IN THE URINE?

URISCAN KETONES STRIP MONITORS KETONES



The Slim Diet II Weight Management Programme is based on ketosis - the natural process of burning fat for energy. The Uriscan ketone measuring strips are a unique feature of the programme, allowing you to monitor ketones in the urine.
  • Use with first void of the day before breakfast
  • Insert the strip with the test pad into the mid-stream of urine, or collect a sample and dip into the sample only enough to cover the test pad
  • Wait 60 seconds then compare the colour on the test strip to the colour chart on the container
  • Ideal colour for the Slim Diet II 2 Programme is between 5 and 10
Caution: being in the ++50 or above reading does not increase your weight loss and could lead to increased health risks. Never become dehydrated when in ketosis.


TAK JUAL PRODUK, TAPI PRODUK LICINNN!!!!!

ALHAMDULILLAH.........

Assalam semua...... :) Tak jual produk, tapi produk licin.... ya!!!

Alhamdulillah...itulah hakikat yang saya kena terima..... ini pun bukan cerita sekarang...tp cerita masa mula2 dulu bersama2 dan baru kenal dengan SD2....... saya memang tak jual..tapi pada status FB saya kongsi kelebihan SLIM DIET2 yang Berjaya turunkan berat badan sehingga 3kg dlm seminggu!!!

Saya pun was2 jugak pada mulanya..... tapi melihatkan kepada info dr sumber2 yg boleh dipercayai, keyakinan saya bertambah walaupun saya belum minum lagi SD2.... tapi bila org tanya saya, saya jawab YA, MEMANG SD2 BOLEH TURUN SEHINGGA 3kg SEMINGGU!!!!!

INILAH SLIM DIET2 MASA MULA2 dulu....
 
 
Apa yang saya nak kongsi di dini adalah, dapatkan INFO yang sahih berkenaan satu2 produk, dan kemantapan syarikat yang mengeluarkan produk serta faktor2 lain yang meyakinkan kita tentang KEBERKESANAN sesuatu produk.....
 
KERANA.... saya tak nak org berharap lebih2 dengan produk yang saya kongsikan.... kerana bila seseorang tu kata nak kurus, nak sihat...harapan tu tinggi....Jadi saya tak nak customer saya kecewa....
 
 
Yang seronoknya juga adalah saya dah berkawan dengan pelbagai org yang saya kenal dr pelbagai tempat, latar belakang, kaum dan lain2..... yang best nya juga HANYA dengan SHARE produk SLIM DIET2, kawan2 dan keluarga disekeliling bertambah SIHAT!!!!! Syukur Alhamdulillah..... kita hanya merancang, kita berusaha.... yang BAIK semuanya daripada ALLAH.......
 
 
Terima kasih kepada ANDA yang yakin dan sanggup berkongsi KELEBIHAN SLIM DIET2 dengan keluarga dan rakan-rakan... :) :) :)
 
 

SAYA :) yang dah Berjaya turun 9kg dalam masa 3 minggu dengan SLIM DIET2
 
UNTUK mendapat penurunan yang lebih mantap, ALPHA LIPID SD2 boleh bantu anda turun sehingga 5kg dalam masa seminggu!!!!
 
dapatkan stok anda SEKARANG  dan saya akan beri panduan yang secukupnya supaya ANDA JUGA BERJAYA menurunkan berat badan.....
 
SMS/WHATSAPP/ WE CHAT/ LINE ~~~ 013-8021654 NANI

Saturday, June 1, 2013

TERBUKTI BERKESAN!!!!!!

Dengan pelan diet pemakanan ALSD2...ramai yang dah BERJAYA kawal pemakanan terutama sekali kawal pengambilan karbohidrat dlm pemakanan dan MENCAPAI berat ideal yang menjadi IDAMAN :)


RAMAI yang BERJAYA MENURUNKAN berat badan :)

 
DAN LAGI........ :) semua dengan BERDIET ALPHA LIPID SD2...
 
 

HUBUNGI SAYA UNTUK PANDUAN DIET DAN PILIHAN MENU HARIAN ANDA :)
013-8021654 NANI

JOM ATASI MASALAH PLATEU

BERAT TAK TURUN? Ramai yg risau berat tak turun walaupun ber SD2...

Jadi di sini saya kongsikan daripada apa yang telah saya baca juga drpd blog kawan2 yang lain... bagaimana nak atasi masalah berat tak turun :)


Sebenarnya anda boleh mencuba berbagai-bagai cara untuk menyelesaikan masalah ini dan anda kena bersikap terbuka untuk membuat ujikaji terhadap diri anda.

 


 Anda boleh meningkatkan kadar karbohidrat anda sekiranya anda kerap memakan karbohidrat yang terlalu rendah seperti yang telah diceritakan didalam konsep Schwarzbein Principle.
Cuba berhenti jenis-jenis makanan yang meragukan dan hanya mengambil lauk-lauk sahaja seperti daging, ikan dan ayam yang tidak di proses serta sayuran-sayuran hijau sahaja untuk beberapa hari. Berhenti memakan makanan tiruan seperti low-carb bar. Minumlah air yang banyak.

Namun begitu, sebelum anda mencuba mana-mana cadangan ini, pastikan yang anda betul-betul ada masalah plateau dan bukan kerana kesalahan berdiet. Anda boleh mencuba salah satu teknik berikut, yang juga pernah dicuba dan berjaya untuk menyelesaikan masalah plateau bagi sesetengah orang:-
 
 

 Cubalah berdiet sayur dan buah-buahan sahaja tidak lebih dari tiga (3) hari
~~~~ Jangan memakan apa-apa makanan selain dari sayur-sayuran dan buah-buahan sahaja selama tidak lebih dari tiga (3) hari. Ini akan membantu supaya badan anda berakali, serta mempunyai kalori yang rendah dan mengandungi khasiat yang tinggi. Makanlah sebanyak mana yang anda mahu dan boleh tambahkan lemak yang baik seperti minyak flaxseed, minyak zaitun atau butter.

 
 Selepas dari tempoh ini, anda boleh bermula diet SD2 semula dan pastikan anda mengikut semua peraturannya seperti biasa serta perhatikan jika ada perubahan dari segi penurunan berat anda...

UNTUK LEBIH INFO HUBUNGI SAYA ::: 013-8021654 :)

Wednesday, May 29, 2013

KONGSI LAGI CERITA DIET ::: TURUN 32kg dengan ALSD2

Hanya dalam 6 minggu... turun 32kg!!! :)

Ini saya kongsi daripada kawan kak Hazura Hashim Bani our Dragon Lady :)

"Semalam kak zura ke Empirer di Subang Jaya.. nak berjumpa dengan pemilik spa semata-mata untuk diskus pasal program ini. Ramai yang tahu dan ramai yang tertipu dengan program kat slimming center yang caj kepada customer sampai beribu-ribu ringgit.. kak zura sendiri pun dah kena.. dalam rm20 ribu juga melayang duitnya.. turunnya ada tapi dalam 2 kg gitu je, lepas tuh naik balik.. BETUL TAK??

Kak zura ada juga bertemu dengan adik Aisyah yang dulu berat beliau 100kg.. DALAM MASA 6 MINGGU SAHAJA DAPAT TURUNKAN BERAT SEHINGGA 68KG.. (32kg tu hilang).. dia cakap minggu pertama je dah dapat hilang 7kg.. seronoknya berdiet dengan Alpha lipid slim diet 2 kerana boleh makan.. orang yang badan besar ni, kalau cakap diet tak leh makan, mengamuklah dia.. dia memang suka makan!! TAPI DENGAN ALSD2 kena makan untuk kurus, sebab tu kami mendapat banyak sambutan..

 
Dengan ALSD2 siapa2 pun boleh capai ideal weighttak kira la berapa berat anda masa ini... Yang penting kena ikut diet SD2 yang MUDAH!!!!
 
 
Untuk panduan, pemantauan, tips DIET SD2 yang berkesan kepada anda... SMS/WHATSAPP saya 013-8021654 :) ANDA PASTI BOLEH!!!!
 

Tuesday, May 28, 2013

ALPHA LIPID LIFELINE ~~~ kesan kulit melecur/terbakar terkena API!!!!

ALPHA LIPID LIFELINE.......

Ini saya kongsi dai facebook Ieka Slim Diet2..... Perkongsian kelebihan AL LIFELINE....

Salam warga facebook!!

Ieka nk share testimoni customer!! k. haslin abd hamid yang terkena api!!

 Jom Baca kisah beliau ...

"Alhamdulillah. .it's really2 amazing..gambar yg pertama kat atas tu gmbr 2 hari lps terbakar, doktor buang kulit2 mati, gambar yg ke 2 tu, gmbr hari isnin baru2 ni..25/3/13, baru lps buat dressing..masih berair & kluar air bisa yg kaler kuning tu..so apalagi, mlm tu sblm tido minta en hubby taburkan ALPHALIPID LIFELINE kat atas permukaan yg luka tu, lps tu minum ALPHALIPID LIFELINE tu sekali,
 
 
Syukur dgn izin Allah..tempat yg terbakar tu kering, sekering2nya..sampaikan kulit yg rosak tu tertanggal..so skrg kulit dah ok cuma tunggu dia jd sekata je dgn kulit yg x kena..so, jgn x percaya dgn AlphaLipid..
 
saya ( Haslin Abd Hamid) adalah testimoni sndr..x perlu gunakan org lain jd testimoni..saya terkena api selama 9 hari tanpa mkn apa2 ubat lain selain ubat doktor sbb perasaan takut nk cuba produk2 yg disarankan sbb takut jd lebih teruk...tp mengubah pemikiran utk minum & taburkan AlphaLipid lifeline..cuma ambil masa 3 hari je utk kering..amazing x?? So jgn ragu2 dgn Alphalipid k..mmg terbukti berkesan!!!
 
DAPATKAN stok AL LIFELINE anda HARI INI!!!!!
 
"Mencegah lebih baik daripada merawat"... In shaa Allah....
 
PM/SMS/Whatsapp/Line :::: 013-8021654 Nani
 

Let's get MOVING..... Let us Transform... Let's SHAKE SHAKE AL SD2!!!

MOVE!MOVE! MOVE!

Exercise is an essential part of any weight loss regime and of course lifelong weight management. Regular exercise also assists with reducing insulin resistance, maintaining normal blood sugar levels, building muscle mass, keeping your metabolism up, improving heart function, reducing stress levels, improving energy and making you feel good - all factors vital for good health and longevity.


  • The most benefit is gained from regular exercise: 5 or more days per week
  • Aim for 30 minutes duration
  • Start by moving for as long as you can
  • Walk on flat level or swim, as you progress add in some hills, increase the pace and duration until you get to 30 minutes
To specifically target fat burning try HIIT (High Intensity Interval Training). This can be applied to many forms of exercise e.g. running, cycling, swimming or rowing.
  • Warm up
  • Do chosen exercise for 1 minutes fast as you can (e.g. sprint)
  • Then have 1 minutes recovery
  • Repeat for around 10 - 20 minutes